Verschil tussen PU Leder en Leder

 
 
Lederen riemen vormen een integraal onderdeel van herenaccessoires en men ziet er een paar in de kledingkast hangen van elke jonge man die modebewust is. Als u op de markt bent om lederen riem te kopen voor uw gebruik, kunt u overweldigd worden door het enorme aantal bedrijven en hun brede assortiment producten in de naam van leer. Zuiver leer wordt verkregen door de behandeling van dierenhuid. Hide is eigenlijk een dierenhuid die een chemische behandeling ondergaat om het geschikt te maken voor het gebruik van mensen. Er zijn veel dieren waarvan de huid wordt gebruikt om leerproducten te maken waarbij koeien en buffels het meest voorkomen. Schapen, geiten en kamelenhuid worden ook gebruikt om leren riem en andere lederen producten te maken. Herenriemen zijn geen uitzondering en je kunt een enorm prijsverschil vinden, zelfs in pure lederen riemen, vanwege het dier waarvan de huid is gebruikt om de riemen te maken.
 
Wat is PU-leer eigenlijk?
Telkens als je een herenriem ziet met het etiket met het woord PU-leer, kun je meteen weten dat het geen 100% lederen riem is, maar een riem van synthetisch leer of in sommige gevallen kan PU-leer zoals bij MenRage worden gemaakt met gespleten leer dat is gecombineerd met polyurethaan en vervolgens op een oppervlak is geplakt. Ondanks dat ze totaal verschillend zijn van echt leer, zijn er veel overeenkomsten tussen de twee die verwarring veroorzaken bij degenen die het verschil niet kunnen zien.
 
Zuiver leer is zeer duurzaam en van betere kwaliteit dan PU-leer dat zacht is maar aan slijtage onderhevig is. PU-leer is altijd van mensen gemaakt en niet van dierenhuid. Vanwege de modebewuste mensen die op zoek zijn naar goedkoper alternatief voor puur leer, worden tegenwoordig mannenriemen en andere items zoals portemonnees, tassen enz. Gemaakt met PU-leer.
 
Het vertellen van het verschil tussen PU en leer door inspectie
Als je een vergelijking tussen PU-leer en zuiver leer maakt, zou je vinden dat PU-leer niet alleen goedkoper is dan zuiver leer, maar ook heel weinig onderhoud vereist, zoals schoonmaken en vuil en stof van het oppervlak verwijderen. Terwijl de voorkant van het PU-leer er net zo uitziet als puur leer, kun je het verschil zien aan de achterkant waar je een doek ziet die wordt gebruikt om het leer als chemisch product te bevestigen. Een andere manier om te zien of het geen puur leer is, is door de gladheid van het oppervlak te controleren. Leren riem is korrelig omdat dierenhuid littekens en vlekken heeft maar PU-leer is door de mens gemaakt en je zult het bijna perfect in textuur vinden.